Od środy 19 lipca do soboty 22 lipca w centrum handlowym Blue City odbędzie się jarmark produktów regionalnych.
W Blue City w ciągu czterech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie – 1, będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy przysmaki i swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Na stoiskach znajdą się wędliny, pieczywo, wędzone ryby, nabiał, ciasta, słodycze, gotowe dania oraz owoce i warzywa. Słynne sery korycińskie oraz inne produkty z nabiału będzie sprzedawać ich producentka Agnieszka Gremza. Wyroby z mleka koziego zaproponuje Gospodarstwo Ekologiczne Sabiny i Mieczysława Mąka, a z Bacówki na Wójciźnie pochodzić będą oscypki i bundz. Bartlowizna, przedsiębiorstwo z Podlasia zaprasza na przygotowywane według staropolskiej receptury wędliny, kiełbasy, pasztety, wędliny z dziczyzny i bigos. Z kolei Gęsia Manufaktura zaoferuje wędliny z gęsiny – kiełbasy, pasztety, szynki długodojrzewające i wiele innych. Jak co miesiąc nie zabraknie smakołyków z Węgier, Włoch, Turcji i Azerbejdżanu. Będzie można zakupić również borówkę amerykańską prosto od producenta.