Tymczasowe zwolnienie z opłat czynszu, uruchomienie sklepu internetowego i cykliczne wydarzenia – w ten sposób operator Hali Gwardii, firma CBR Events, stara się wspierać swoich najemców podczas pandemii.
Hala Gwardii to miejsce stworzone z myślą o lokalnych handlowcach i restauratorach z małych, rodzinnych firm, oferujących naturalne produkty wysokiej jakości. Pozwala to zarządcy na bezpośredni kontakt z najemcami, a dodatkowo tworzy pogodną atmosferę korespondującą z sąsiadującym bazarem zewnętrznym.
Z Halą Gwardii jesteśmy związani od dnia otwarcia i z pewnością długo jeszcze tu zostaniemy. Nasza współpraca od samego początku układa się bardzo pomyślnie. Mimo wielu obowiązków, właściciel obiektu zawsze znajduje dla nas czas. W każdej sytuacji możemy liczyć na jego pomoc. Potwierdził to czas pandemii, w którym uzyskaliśmy ogromne wsparcie już podczas pierwszego lockdownu – mówi właścicielka stoiska Żarcie Mamuśki.
„Zawsze mogliśmy liczyć na pomoc ze strony zarządcy i w czasie pandemii wykazał się on również ogromnym zrozumieniem. Jeszcze przed wszelkimi zarządzeniami i zaleceniami rządu, uzyskaliśmy informację o wsparciu ze strony gospodarza. Wyjście z propozycją obniżki czynszu było dla nas ogromnym odciążeniem, za co jesteśmy bardzo wdzięczni” – mówi właściciel stoiska Kura Warzyw.
W Hali Gwardii na stoiskach targowych można znaleźć tradycyjne produkty regionalne, ryby, mięsa, sery, domowe wyroby garmażeryjne, żywność wegańską i bezglutenową, a także wiele słodkości z różnych zakątków świata. Do dyspozycji klientów hali są również cały czas otwarte w trybie na wynos lokale gastronomiczne – z dowozem lub odbiorem na miejscu. Hala Gwardii jest czynna od piątku do soboty w godzinach 11:00-1:00 (strefa gastronomiczna); 9:00-20:00 (strefa targowa), a w niedzielę od 11:00 do 21:30 (strefa gastronomiczna), 10:00-17:00 (strefa targowa).
O CBR Events
CBR Events Sp. z o.o. – operator Hali Gwardii od 2017 roku, firma z doświadczeniem w zarządzaniu, organizacji imprez i wydarzeń o charakterze kulturalnym i sportowym oraz realizacji projektów społecznych, pomysłodawca autorskiego projektu reaktywacji zabytkowej hali skupiającej producentów małych manufaktur z unikatowym asortymentem, niespotykanym w innych sklepach sieciowych oraz entuzjastów oryginalnych konceptów miejskich marketów żywnościowo-rozrywkowych.