Klienci Atrium Reduta mogą już korzystać z oferty nowego food courtu: Przystanek Smaku i sąsiadującej z nim bezpłatnej strefy zabaw dla dzieci. W świeżo otwartej przestrzeni restauracyjnej do dyspozycji gości jest 5 konceptów gastronomicznych ze zróżnicowanym menu. A już jesienią propozycję galerii dopełni Strefa WOW – nowatorska wielofunkcyjna przestrzeń rozrywkowa dla rodzin. Autorem projektu food courtu oraz Strefy WOW jest hiszpańska firma architektoniczna The Leisure Way.
Popularne koncepty restauracyjne z uzupełniającym się menu, wartościowa rozrywka, unikalne brandy, swobodna atmosfera i przyjazne, nowoczesne wnętrza pełne zieleni i zrównoważonych rozwiązań architektonicznych – to Reduta w nowej odsłonie.
Miejsce spotkań, relaksu i wspólnego jedzenia
Otwarcie Przystanku Smaku jest zwieńczeniem pierwszego etapu przebudowy i modernizacji warszawskiej galerii. Oferta nowej strefy restauracyjnej zadowoli zróżnicowane gusta kulinarne i estetyczne. Na fanów azjatyckich specjałów czeka Silver Dragon z propozycją kuchni wietnamskiej, chińskiej i tajskiej, przygotowanej przez rodzimych azjatyckich kucharzy. Kulinarną podróż śladami smaków Morza Śródziemnego zaserwuje klientom Mąka i Oliwa. Domowe obiady zaserwuje natomiast Mleczarnia Jerozolimska – oferująca dania naszej rodzimej kuchni. Lokal serwuje potrawy oparte na oryginalnych polskich przepisach, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych i nieprzetworzonych składników. Fanów ulicznego jedzenia oraz najwyższej jakości wołowiny obsłuży z kolei Republika Burgera, a miłośników najsłynniejszych dań z kurczaka – KFC.
Nowa jakość i energia
Projekt aranżacyjny Przystanku Smaku łączy elementy dzikiej roślinności z nowoczesną wielkomiejską dynamiką i energią. Zarówno pod kątem architektonicznym, jak i funkcjonalnym strefa restauracyjna została zaprojektowana tak, by sprzyjać spotkaniom i wspólnemu spędzaniu czasu w preferowany dla każdego sposób. Nowy foodcourt zachęci gości nie tylko do zjedzenia posiłku, ale także do spotkań z rodziną, ze znajomymi lub do zorganizowania biznesowego lunchu. Bogactwo zieleni zapewni spokój i relaks zabieganym i zapracowanym mieszkańcom Warszawy oraz zachęci do pozostania w tej kojącej scenerii na dłużej. Szereg zrównoważonych rozwiązań architektonicznych i detali, naturalne elementy wykończenia naładują gości pozytywną energią, wzbudzą dobre emocje, sprzyjając skutecznemu relaksowi.
Pandemia nie przeszkodziła nam w patrzeniu w przyszłość. Dobrze wykorzystaliśmy ten okres na stworzenie dla naszych gości zupełnie nowej przestrzeni do spędzania czasu i spotkań przy wspólnym stole. Nowoczesna, pełna energii, idealna do codziennych wizyt i wartościowej rodzinnej rozrywki. Taka właśnie jest nowa strefa gastronomiczna, wypoczynkowa i rozrywkowa, którą krok po kroku oddajemy do dyspozycji naszych klientów. Chcemy, by nasi goście czuli się u nas komfortowo, dobrze wspominali czas spędzony w Reducie oraz by nasze centrum było dla nich miejscem, które odwiedzają z przyjemnością – mówi Mariola Chmielewska, dyrektor Atrium Reduta.
Przystanek Smaku znajduje się na poziomie +1 centrum handlowego i może ugościć jednocześnie 370 osób. Jest czynny codziennie w godzinach 10.00 – 21.00. Z nowo otwartą strefą restauracyjną sąsiaduje przestrzeń rozrywkowa z placem zabaw Euro Lider.