W połowie przyszłego tygodnia w Blue City wystartuje Jarmark Produktów Regionalnych. Na straganach pojawią się m.in. wędliny z Podlasia i Roztocza, oscypki z Podhala. Nie zabraknie również przysmaków zagranicznych.
25 sierpnia, czyli w przyszłą środę w Blue City ruszy Jarmark Produktów Regionalnych. Potrwa on do niedzieli 29 sierpnia (w tym dniu przypada jedna z ostatnich w tym roku niedziel handlowych).
Na straganach pojawią się takie produkty, jak m.in. pieczywo z Sierpca, wędliny z Podlasia i Roztocza, nabiał z Suwalszczyzny, oscypki i bundz prosto z Podhala, jak również gotowe regionalne dania jak np. zupy, bigos, kartacze, piróg biłgorajski, pierogi i babka ziemniaczana, ciasta oraz wiele innych, naturalnych i domowych przysmaków.
Miłośnicy dobrego, naturalnego jedzenia z pewnością docenią ryby, które są wyławiane z Jeziora Żywieckiego, przy zaporze w Tresnej, a następnie wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, olchowego i bukowego.
Nie zabraknie również zagranicznych, regionalnych przysmaków. Wędliny, pasty warzywne, sery, oliwki, oliwy, octy balsamiczne, wina oraz słodycze proponują stoiska z artykułami z Węgier, Grecji, Turcji, Włoch oraz Azerbejdżanu.
O Centrum Handlowym Blue City:
Blue City to unikalne w skali kraju centrum czwartej generacji, łączące funkcję handlową, rozrywkową i biurową. Oferuje ponad 200 sklepów, punktów gastronomicznych, usługowych i rozrywkowych, nowoczesne kino, klub fitness, liczne atrakcje dla dzieci oraz kilkadziesiąt wydarzeń specjalnych rocznie. Na trzech najwyższych piętrach centrum funkcjonuje strefa gastronomii i rozrywki, która jest otwarta również we wszystkie niedziele. Centrum Handlowe Blue City było wielokrotnie wyróżniane za komfort zakupów i przyjazność klientom oraz docenione za proekologiczność certyfikatem BREEAM In-Use.