Od końca czerwca wszystkie lokale sieci Koku Sushi maksymalnie ograniczają zużycie plastiku i serwują dania na wynos w ekologicznych opakowaniach. Do tego weszła nowa karta, odmieniona także pod względem wizualnym, a podczas wakacji fani kuchni japońskiej mogą wziąć udział w Nocy Sushi oraz w zabawie #KOKUtravel.
Ekologiczna ewolucja w Koku Sushi zaczęła się wraz z początkiem wiosny. Dzisiaj już każda restauracja w Polsce działająca pod szyldem sieci, używa wyłącznie przyjaznych dla środowiska opakowań do dań na wynos i w dostawie. Powstają one z papieru oraz trzciny cukrowej, które można poddać recyklingowi lub biodegradacji. Łączy je nowoczesna identyfikacja wizualna z charakterystyczną postacią gejszy.
Wspólnie z naszym partnerem biznesowym firmą Uni-Pack przez rok szukaliśmy najlepszych rozwiązań – to znaczy opakowań, które pozwolą nam zredukować zużycie plastiku, ale jednocześnie będą trwałe i eleganckie. Dzisiaj po kilku tygodniach testów wiemy, że nasza propozycja sprawdza się bardzo dobrze. Papierowe pudełka oraz sosjerki z trzciny cukrowej w odpowiedni sposób zabezpieczają potrawy i zostały świetnie przyjęte przez naszych gości – mówi Urszula Olechno, współwłaścicielka sieci KOKU Sushi.
Akcja #KOKUtravel
Jedną z większych atrakcji sezonu urlopowego w Koku Sushi jest zabawa #KOKUtravel.
Restauracje KOKU Sushi można spotkać już w blisko 40 miastach Polski, a liczba ta stale rośnie. Dlatego w te wakacje mamy dla naszych gości propozycję zabawy. Wystarczy wrzucić zdjęcie z KOKU na swojego Instagrama z hashtagiem #KOKUtravel oznaczając lokal, w którym akurat się przebywa. Na najbardziej aktywne osoby czekają nagrody. Rozstrzygnięcie nastąpi na początku października – mówi Mariusz Olechno, współwłaściciel sieci KOKU Sushi.
Więcej szczegółów dotyczących konkursu można szukać na profilach KOKU Sushi w mediach społecznościowych.
Noc Sushi
Noc Sushi to cykliczna impreza organizowana przez Koku Sushi. W tym roku odbędzie się 22 lipca równolegle w kilku miastach Polski, m.in. w Głogowie, Jastrzębiu Zdrój, Nowej Soli, Stargardzie, Bydgoszczy, Gnieźnie, Łodzi Retkinia, Olsztynie, Lublińcu czy w Słupsku.
Zasady są proste – płacisz raz i jesz, ile chcesz. Podczas Nocy Sushi potrawy są serwowane w formie bufetu. Każdy uczestnik otrzymuje swój talerz i możliwość nieograniczonych dokładek. To wydarzenie zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród miłośników kuchni japońskiej. Jest to bowiem doskonała okazja do spróbowania większości potraw z naszego menu. Warto się spieszyć z zakupem wejściówek, ponieważ liczba miejsc jest ograniczona – zachęca Mariusz Olechno.